Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Under ytan

VARMRÄTT /

4 portioner

1 kg Blåmusslor
2 st Schalottenlökar
Några timjankvistar
Olivolja
4–6 dl Torrt vitt vin
2-3 dl Kräftfond/fiskbuljong
100 g Vit choklad
0,5 dl Grädde

Skrapa rent musslorna. Fräs hackad schalottenlök och timjan i olivolja. Lägg i musslorna och slå på vinet. Lägg på ett lock och låt koka några minuter tills musslorna öppnat sig. Sila buljongen
Koka ihop med kräftfond eller fiskbuljong. Sältan ska vara ganska hög innan man smakar av med vit choklad, försök hitta en jämn balans mellan sältan och sötman. Mixa soppan med grädde. Servera med de nykokta blåmusslorna, en skiva whiskygravad lax och grindalimpa.

När man intar Talisker tillsammans med soppan så framträder whiskyns kombination av sälta och fruktighet med rökigheten, som blir ett pikant inslag.

Relaterade inlägg:

  1. Kikärtssoppa med Cornetti (8.3)
  2. Rostad sötpotatissoppa med parmachips (8.1)
  3. Moules marinières med basilika och tomater (7)
  4. Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp (6.6)
  5. Farfalle Integrale Ciccia e Noci (6.4)