VARMRÄTT /
6 ägg
0,5 dl mjölk
100 g rökt skinka
5 kokta skivade potatisar
2 dl strimlad purjolök
2 dl Allerum® riven
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här
Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och peppar.
Fräs skinka och purjolök i lite olivolja.
Slå på äggblandningen och låt bryna på svag värme ett par minuter.
Lägg på den skivade potatisen och osten.
Gratinera i 225 gradig ugn tills dess att omeletten stannat och fått gyllene färg.
Servera med sallad som lunch eller enkel middag.
Tortillan kan också serveras kall som tillbehör på buffén.
Relaterade inlägg:
- Risotto med grönsaker (2 port) (21.3)
- Ta en spansk dag tillsammans med Don Hugo (19)
- The Famous Grouse Port Wood Finish (18.4)
- En sötare whisky med tydliga inslag av port (16.8)
- Glenmorangie Port Wood Finish – mjuk men manlig (15.8)