PASTA /
Tortellini in brodo
Tortellini i buljong
4 portioner
Tid: 12 minuter
Ingredienser:
– 1 liter vatten
– 400 g Barilla Tortellini Prosciutto Formaggio
– 3 msk kalvfond
Gör så här:
Koka upp vattnet och tillsätt kalvfonden. Häll i tortellinin och koka enligt anvisningarna på
paketet. Servera tortellinin tillsammans med buljongen som en soppa.
Tortellini al pomodoro e parmigiano reggiano
Tortellini med tomatsås och parmesan
4 portioner
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
– 400 g Barilla Tortellini Grandi Prosciutto di Parma
– 1 dl olivolja
– 3 dl Barilla tomatsås Basilico eller all’Arrabbiata
– Finriven parmesan
Gör så här:
Värm olivoljan i en stekpanna. Häll i tomatsåsen och låt sjuda i cirka 4 minuter. Koka
tortellinin enligt anvisningar på paketet och tillsätt den i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och
strö parmesan över. Servera genast!
Tortellini Burro e Salvia
Tortellini med smör och salvia
4 portioner
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
– 400 g Barilla Tortellini Grandi Ricotta e Spinaci
– 50 g smör
– 2 knippen salvia, helst färsk men annars 2 msk torkad salvia
Gör så här:
Koka tortellinin enligt anvisning på paketet, se till att spara lite av pastavattnet (cirka 1 dl).
Smält smöret i en vid stekpanna. Lägg ner de hela salviabladen, tillsätt den kokade tortellinin
och cirka 1 dl pastavatten. Värm ihop och servera genast på en tallrik.
Relaterade inlägg:
- Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp
- Penne Rigate Affumicate
- Penne Rigate alla Tiresia
- Spaghetti Papalina
- Insalata di Tortellini con prosciutto e salsa di melone