Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tagliatelle med vitlöksstekta kronärtskockor

VARMRÄTT /

Sex dagar kvar till internationella pastadagen! Fira onsdagen med en lättlagad och smakrik vegetarisk pasta – Tagliatelle med vitlöksstekta kronärtskockor!

4 portioner

Ingredienser:
400 g Barilla Tagliatelle
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
300 g konserverade kronärtskockor
0,5 dl persilja
peppar
parmesanost

Gör så här:
Koka upp saltat vatten till pastan och koka Tagliatellen enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp en oljad panna under tiden och stek den skivade vitlöken tills den är gyllenbrun. Dela kronärtskockorna och låt dem steka med i några minuter. Häll av vattnet från pastan och vänd ner pastan med kronärtskockorna. Tillsätt hackad persilja, nymalen svartpeppar och lite parmesanost, blanda och lägg upp. Servera med extra svartpeppar och nyriven parmesanost.

Relaterade inlägg:

  1. Tagliatelle al Ragù Classico (15.6)
  2. Kungsörnen lanserar Tagliatelle och Lasagne med fullkorn (14.3)
  3. Kantarellpasta med rökt sidfläsk (10.2)
  4. Farfalle Integrale Ciccia e Noci (9.5)
  5. Quorn Filéer med röd pestopasta (8)