6 portioner
Ingredienser:
4 msk smör
4 msk vetemjöl
3,5 dl mjölk (3 % fett)
0,8 tsk salt (kan säkert översättas till kryddmått)
0,4 tsk socker (kan säkert översättas till kryddmått)
6 ägg
400 g riven ost (Jarlsberg)
Bärsås:
100 g jordgubbar, körsbär eller hallon
0,5 dl florsocker
Garnering:
2 dl färska bär till garnering
1 dl örter, mynta eller basilika
Gör så här:
Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock. Låt den rivna osten smälta i smeten. Låt smeten svalna och rör i äggulorna. Smaka av med salt och socker
Vispa äggvitorna för hand till ett skum (du skall kunna vända på bunken utan att det ramlar ur) och vänd försiktigt ner dem i smeten. Fördela blandningen i välsmorda formar
Grädda suffléerna i 175°C i 25 min
Servera Suffléerna med färska bär och bärsås (bär och socker)
Relaterade inlägg:
- Historien om Jarlsberg (18)
- Fakta om Jarlsberg (17.2)
- Cheesecake Recept (8.4)
- Pannkakor Recept (7.4)
- Saffranskola med kokos (7.3)