VARMRÄTT /
6 personer, cirka 30 min tillagning
Ingredienser
400 gram biffkött som strimlats
565 gram strimlade bambuskott
1 stor purjolök som strimlats
2 gröna paprikor som strimlats
6 msk kinesisk soja
2 msk potatismjöl
lite matolja
3 krossade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Strimla biffköttet och låt det sedan ligga en stund i sojan. Strimla därefter grönsakerna. Stek biffköttet i matolja, tag därefter upp köttet. Stek grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör om. Gör en sås av kinesisk soja, potatismjöl och lite vatten.
Servera omedelbart tillsammans med ris.
Ris
2 personer 20 min tillagning
Ingredienser
2 dl jasminris
3-3,5 dl vatten
Överför riset till en kastrull eller gryta och skölj en gång med vatten. Tillsätt därefter vattnet. Koka upp med locket på. Lyft på locket och rör om när det börjar koka. Sänk värmen och koka på svag värme i 10 min. Tag kastrullen från plattan utan att ta av locket. Vänta 5 minuter. Servera.
Relaterade inlägg:
- Biff med cashewnötter – av Anne Cheng (18.4)
- Halstrad lax med asiatisk sallad (8.5)
- Surat Thani (8.2)
- Kall, kokt lax (4 portioner.) (6.8)
- Paul Svenssons kräft- och potatissallad (6.4)