Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Spaghetti med kycklingfrikassé

PASTA /

– Det här en personlig favorit för mig. Det är en rätt som kommer från Venedig och har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1500-talet. Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg, därför är det viktigt att stekpannan inte är för varm när man häller i äggblandningen och att röra i såsen för att undvika äggklumpar. Till den här såsen bör man använda Spaghetti, då binds såsen och pastan samman på ett fint sätt, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

400 g Barilla Spaghetti
25 g smör
400 g kycklinglårfilé
½ gul lök, finhackad
1 kvist färsk rosmarin, plockad
1dl torrt vitt vin
6 äggulor
½ citron, saften
½ dl vatten
1 msk kycklingfond

Gör så här:

Smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i 2×2 cm stora bitar och bryn tills den får fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit genomskinlig. Häll på vin och kycklingfond. Sänk till medelvärme och låt det sjuda. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Mixa äggulor, citronsaft och vatten med stavmixer. Häll på äggmixen på kycklingen och rör hela tiden så att ägget inte stelnar. Ta bort från värmen när allt blandats. Blanda ned pastan.
Tips! Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!

Relaterade inlägg:

  1. Spaghetti Papalina
  2. Tillagningstips och serveringsförslag för pasta
  3. Penne Rigate Affumicate
  4. Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp
  5. Bavette med fisk och tomat