Det svenskaste av alla bakverk måste nog ändå vara sockerkaka. Ingen kaka är så välkänd i vårt land som rikssymbolen sockerkaka. Säg den farmor som bjuder hem dig utan att kunna visa upp ett fat med kakornas konung.
Recept Sockerkaka
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 4 msk margarin eller smör
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Smält smör och blanda med sockret till en jämn smet, vispa ner ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och vanlijsocker i en särskild skål och rör sedan försiktigt ner i smeten till dess du har en jämn smet.
Grädda på 200 graders värme till dess du har en gyllene sockerkaka.
Relaterade inlägg:
- Pannkakor Recept (23.6)
- Recept med Amarula (16.8)
- Recept på nyårssoppa (12.8)
- Kladdkaka recept (12.8)
- Cheesecake Recept (12.8)