VARMRÄTT /
4 portioner
Ingredienser:
700 g urbenad laxfilé med skinn
2 msk lätt rostade sesamfrön
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad schalottenlök
4 dl stark kycklingbuljong
2,5 dl Oatly iMat
2 msk Maizenaredning, ljus
3 msk mangochutney, gärna stark
0,5 tsk gurkmeja
Gör så här:
– Salta och peppra laxen och klappa in den med sesamfrö på köttsidan. Lägg den i en ugnsform och stek i ugnen på 175°C i 20–25 minuter.
– Fräs vitlök och schalottenlök i lite olja utan att det tar färg.
– Späd med kycklingbuljong och låt det sjuda utan lock tills hälften återstår.
– Häll i iMat och gurkmeja och låt det koka ihop. Red av med Maizenan och tillsätt mango chutneyn. Smaka av med salt och peppar.
– Servera laxen och såsen med ris eller potatis och en fräsch grönsallad.
Enkel och god festrätt som dessutom är lättlagad. Smaksätt gärna såsen med lite hackad färsk koriander.
Relaterade inlägg:
- Rostad sötpotatissoppa med parmachips (12.7)
- Kantarellpasta med rökt sidfläsk (8.2)
- Whiskeygravad lax från Vånö (8.1)
- Spännande trerättersmeny i hälsans tecken (8)
- Lax med hummersås (7.2)