VARMRÄTT /
Fem dagar kvar till internationella pastadagen! Veckan lider mot sitt slut, varför inte fira till det med en typisk italiensk rätt – Sedani Rigati med Pesto Rosso, aubergine och rostade pinjenötter?
Sedani Rigati är ny i butikerna och du finner den bland annat på Hemköp, Willys, PrisExtra och Coop Forum.
4 portioner
Ingredienser:
350 g Barilla Sedani Rigati
200 g Barilla Pesto Rosso
100 g auberginer
25 g extra jungfru olivolja
25 g pinjenötter
persilja hackad
salt
Gör så här:
Skär auberginerna i små bitar, strö över en nypa salt och låt dem ligga i ett durkslag i 20 minuter. Fräs auberginerna i en teflonpanna på stark värme. Lägg de stekta auberginerna på hushållspapper för att låta vätskan rinna av. Rosta pinjenötterna hela lätt i en teflonpanna. Hacka persiljan. Koka Sedani Rigati al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med Pesto Rosso. Lägg i auberginerna och garnera med pinjenötter och hackad persilja.
Relaterade inlägg:
- Involtini al pesto (14.6)
- Crostini al pomodorini e pesto (14.4)
- Lasagne med Pesto alla Genovese (14.3)
- Bavette-recept (11.7)
- Marulk i Pancetta med kapris– och pinjenötsdressing (7.8)