Cirka 30 stycken
– 3 dl vispgrädde
– 50 g smör eller margarin
– 3 dl strösocker
– 1½ dl ljus sirap
– 1½ dl kokos
– 2 påsar saffran á 0,5 g
- Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning upp till cirka 120-125ºC. Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula för att se att smeten har rätt temperatur.
- Rosta kokosen i en torr och het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten.
- Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form, cirka 18×25 cm. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.
Relaterade inlägg:
- Helstekt biffrad med trattkantareller (7.4)
- Cheesecake Recept (6.4)
- Sufflé à la Jarlsberg (6.4)
- Citronpaj (6.1)
- Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (5.7)