ÖL /
- Ta ett högt glas och skölj det med kallt, rent vatten*.
- Luta glaset något och häll sakta ner ölet längs med ena sidan. Töm inte flaskan helt utan lämna cirka två centimeter öl i flaskan.
- Skaka/snurra flaskan försiktigt för att blanda resterande öl med jästen på botten av flaskan.
- Häll försiktigt upp det sista ölet. Skummet kommer lägga sig som en krona över ölen och jästen och dess smak kommer spridas i hela glaset.
* Det är viktigt att skölja rent glaset en extra gång då det ofta finns spår kvar av diskmedel. Det är också viktigt att inte använda glas som tidigare innehållit juice, kaffe eller mjölk då dessa drycker trots noggrann diskning efterlämnar en hinna på insidan av glaset som påverkar ölen negativt.
Relaterade inlägg:
- Håll formen under EM med Erdinger Weissbier (37.4)
- Stockmos Light – med äkta fruktjuice och naturlig smak (17)
- Vispgrädde och Lättgrädde med äkta gräddsmak och lång hållbarhet (17)
- En drink som håller kvar sommaren (16.2)
- Starta året med en sund livsstil som håller i längden (15.8)