PASTA /
Fyra dagar kvar till internationella pastadagen! Äntligen är fredagen här. Avnjut kvällen med Rigatoni, salsiccia och pecorinoost, en mustig italiensk pastarätt perfekt för hösten!
4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Rigatoni
2 dl Barilla Basilicosås
2 msk olivolja
2 st salsicciakorvar, färska
1 st gul lök
1 dl vitt vin
2 msk smör
10 st basilikablad
2 dl pecorinoost
salt
peppar
Gör så här:
Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan och koka Rigatonin enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp en panna
med olja, gröp ur salsiccian och stek den medan du mosar den med en sked eller gaffel. Hacka löken och låt den steka med i några minuter på medelhög värme, slå på vin och låt det koka upp. Häll i tomatsås och koka upp, smaka av med smör, salt och peppar. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen, tillsätt strimlad basilika, 1–2 dl riven dl riven pecorino och lägg upp. Toppa med extra riven pecorino, nymalen svartpeppar och servera med en bit bröd.
Relaterade inlägg:
- Rigatoni Quattro Formaggi
- Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp
- Lanserar Rigatoni i samband med Summer Collection
- Rigatoni alla Pizzaiola
- Lasagne från Sardinien