VARMRÄTT /
Ett hälsosamt höstrecept. Den här gången bjuds det på Quorn Teriyaki, en mättande rätt som värmer upp nu när kylan har kommit.
300 g Quorn Strimlor
2 msk olivolja
2 msk teriyakisås
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 msk ingefära, riven
½ apelsin, juice och rivet skal
2 msk risvinsvinäger
125 g fullkornsnudlar
½ röd paprika, hackad
50 g svamp, hackad
6 vårlökar, hackade
½ citron, juice
2 msk koriander, hackad
Gör så här:
1. Marinera Quorn Strimlor i 30 minuter i en skål med olivolja, soja, vitlök, ingefära, apelsinjuice- och rivet skal samt vitvinsvinäger.
- Koka fullkornsnudlarna enligt anvisning på paketet.
- Stek paprikan i en wokpanna i cirka 2 minuter, tillsätt därefter svampen och vårlöken och stek i ytterligare 2 minuter.
- Häll i strimlorna och marinaden och stek i cirka 6 minuter, tillsätt därefter citronjuice och koriander.
- Blanda slutligen i fullkornsnudlarna och låt steka i 4 minuter.
Relaterade inlägg:
- Höstig Quorn gryta (23.5)
- Niclas Wahlgrens thailändska nudelwok med Quorn Strimlor (21.4)
- Quorn Filéer och zucchini på spett i citron- och dijonmarinad (18.2)
- Quorn Bolognese (8.8)
- Quorn Burritos (8.8)