Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Paul Svenssons kräft- och potatissallad

VARMRÄTT /

Kräftor 1 pkt
Potatis 10 st
Morot 2 st
Schalottenlök 2 st
Rädisor ½ knippe
Dillfrö 1 msk
Carlsberg Sort guld ½ flaska
Vatten 4 dl
Socker 1 msk
Dillstjälkar 1 knippe
Smör 40 g
Rapsolja 2 msk
Salt och vitpeppar
Gör så här:

Koka upp en lag på vatten, öl, dillfrö, dillstjälkar, salt och vitpeppar. Skala och skiva morötter, tärna potatis och lök. Koka dem mjuka i öllagen. Putsa rädisor och dela dem på fyra. Koka hastigt rädisorna i saltat vatten. Skala därefter kräftorna och lägg deras huvuden i potatislagen.
Låt dra tills dess att det svalnat för att ge smak. Sila potatisröran och spara lagen (ta bort dillstjälkar och kräfthuvuden). Blanda potatisröran med kräftor, blanda därefter kyld lag med lite rapsolja, häll sedan lagen över kräft- och potatissalladen, toppa med dill.

Relaterade inlägg:

  1. Potatissallad med vitkål och örter (21.6)
  2. Paul Masson vinkaraff och tillbehör- två roliga presenter i en. (19.6)
  3. Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (8.5)
  4. Såsrecept från hela världen (8)
  5. Romansallad med kryddstekta Quornbitar, roquefortost, ägg och avokado (7.2)