FÖRRÄTT /
4 portioner
5 dl mjölk
2,5 msk vetemjöl
1–2 msk margarin
1 msk örtkryddor Provencale (frysta)
1 tsk vitlökspulver
50 g ENGHAV Tångcaviar, röd eller svart
0,5 tsk salt
vitpeppar
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Lägg i fettet, örtkryddorna, vitlökspulver och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist i ENGHAV Tångcaviar.
Servera till spagetti, pasta eller kokta grönsaker, exempelvis broccoli eller blomkål. Knaperstekt bacon kan också vara gott att blanda i.
Relaterade inlägg:
- Mild Pepparsås, Örtsås med Creme Fraiche och en ny Béarnaisesås (19.1)
- Tångcaviar med flera fördelar (13.6)
- Tortilla – spansk omelett (2 port) (9.7)
- Strimlad biff med bambuskott (8.8)
- Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak (8.1)