VARMRÄTT /
Recept på den optimala lyxburgaren
Den perfekta hamburgaren bygger på bra råvaror och massor goda smaker i en salig röra. Det här är ingen tid för bantning, GI eller grönsaker utan handlar om ren njutning!
Ingredienser
- Hamburgare, helst hemgjord med fetaost, soltorkade tomater, chili och färsk timjan.
- Halloumiost
- Skivad ost
- Stort hamburgerbröd
- Hamburgerdressing
- Bearnaisesås (den riktiga, tjocka varianten,)
- Ketchup
- Senap
- Rostad lök
Gör så här
Grilla hamburgaren, men inte för länge så att den blir torr och tråkig. Grilla även en till två skivor halloumiost. Ett tips är att grilla dem ut mot kanten av grillgallret där det ofta är lite svalare – då brukar hamburgaren och halloumiosten bli klara ungefär samtidigt.
När hamburgaren nästan är klar lägger du på bröden på grillen så att de blir varma och lite krispiga, lägg samtidigt den skivade osten på hamburgaren så att den blir mjuk.
Sen är det dags att bygga hamburgaren. Ta det undre hamburgerbrödet och grunda med hamburgerdressing, ketchup och senap. Strö på rostad lök, de kommer att ligga kvar tack vara den kletiga basen. Därefter lägger du på själva hamburgaren med ost, halloumiosten och toppa med en klick bearnaisesås och avsluta med det andra brödet.
Relaterade inlägg:
- Världens dyraste hamburgare (20.2)
- Björnekullas Senap (6.4)
- Barbecue – the American way (6.2)
- Quorn Korv (5.8)
- Senap för alla smaker (5.5)