VARMRÄTT /
Ingredienser:
• 400 gram potatis
• 1 ostron
• 1,5 dl torrt vitt vin
• 1 charlottenlök
• 0,5 dl grädde
• 200 gram smör
• fänkålsdill/dill
• en halv gurka
Tillagning:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Finhacka därefter löken och stek den glansig i smör utan att den får färg. Häll på vinet och låt reducera tills endast 0,5 dl av vätskan återstår.
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp på nytt. Vispa därefter i klickar med smör under omrörning. Finhacka ostronet och mixa ner i såsen så den blir slät.
Skala och kärna ur gurkan och tärna den i småbitar.
Lägg upp nypotatisen med ostronsåsen i en djup tallrik. Strö över finhackad dill och gurka.
Servera gärna en iskall Rémy Martin VSOP Fine Champagne till denna rätt.
Relaterade inlägg:
- Paul Svenssons kräft- och potatissallad (10.7)
- Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (9.1)
- Hummerpaté med skaldjurssås (8.7)
- Lätt broccolisoppa (7.8)
- Kyckling med Lingon & Chipotle-yoghurt (7.7)