Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Nypotatis med ostronsmörsås

VARMRÄTT /

Ingredienser:
•    400 gram potatis
•    1 ostron
•    1,5 dl torrt vitt vin
•    1 charlottenlök
•    0,5 dl grädde
•    200 gram smör
•    fänkålsdill/dill
•    en halv gurka

Tillagning:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Finhacka därefter löken och stek den glansig i smör utan att den får färg. Häll på vinet och låt reducera tills endast 0,5 dl av vätskan återstår.

Tillsätt grädden och låt såsen koka upp på nytt. Vispa därefter i klickar med smör under omrörning. Finhacka ostronet och mixa ner i såsen så den blir slät.

Skala och kärna ur gurkan och tärna den i småbitar.

Lägg upp nypotatisen med ostronsåsen i en djup tallrik. Strö över finhackad dill och gurka.
Servera gärna en iskall Rémy Martin VSOP Fine Champagne till denna rätt.

Relaterade inlägg:

  1. Paul Svenssons kräft- och potatissallad (10.7)
  2. Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (9.1)
  3. Hummerpaté med skaldjurssås (8.7)
  4. Lätt broccolisoppa (7.8)
  5. Kyckling med Lingon & Chipotle-yoghurt (7.7)