PASTA /
Tre dagar kvar till internationella pastadagen! Fira lördagen med en modern pastarätt gjord av klassiska italienska råvaror. Vi rekommenderar att ni serverar Lasagne med Pesto alla Genovese, en smakrik lasagne perfekt för årstiden.
4 portioner
Ingredienser:
10 plattor Barilla Lasagne
1,5 – 2 burkar Barilla Pesto alla Genovese
9 dl mjölk
50 g smör
50 g haricots verts
2,5 msk mjöl
2 normalstora potatisar
1 nypa muskotnöt
30 g parmesanost
salt
Gör så här:
Börja med göra béchamelsås. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i varm mjölk, tillsätt en nypa salt och muskotnöt. Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar. Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
Skölj och skala potatisen och bönorna och skär dem i bitar. Koka dem i saltat vatten, lägg i bönorna först och sedan potatisen efter 4 minuter.
Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten. Lägg sedan ut två lasagneplattor och täck över med béchamel- och pestosås, potatis och bönor. Strö över parmesanost. Varva fem skikt och sätt in formen i ugnen på 220°C i 20 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.
Relaterade inlägg:
- Lasagne från Sardinien
- Kungsörnen lanserar Tagliatelle och Lasagne med fullkorn
- Involtini al pesto
- Crostini al pomodorini e pesto
- Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter