FÖRRÄTT /
Ingredienser 4 port
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1/2 purjolök
2 avokado
1/2 tsk salt
rivet skal och saft av 1/2 citron
4 dl blandad sallad
Rikligt med citron gör avokadon och hela salladen extra pigg och sommarfräsch.
Salsa:
1 mogen mango
2 1/2 dl kall sås, sweet chili
Gör så här
Skär kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla purjolöken. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar och lägg i en skål. Rör i salt, skal och saft av citronen. Lägg i kyckling och grönsaker. Skala mangon och skär bort fruktköttet från kärnan. Grovhacka det och blanda med den kalla såsen. Servera mangosalsan till salladen.
Relaterade inlägg:
- Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (18.2)
- Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött (9.5)
- Halstrad lax med asiatisk sallad (9.4)
- Matig macka med Lingon & Chipotle-kyckling (8.8)
- Tortiglioni med kyckling och paprika (8.6)