Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Kall, kokt lax (4 portioner.)

VARMRÄTT /

4 laxkotletter (cirka 2 cm tjocka)
1,5 liter vatten
2,5 dl torrt vitt vin
salt

Låt vätskan koka upp i en låg panna eller kastrull. Lägg i laxkotletterna och koka upp långsamt utan lock. Skumma av noga. Lägg på locket och låt fisken sjuda långsamt i 2-3 minuter.
Garnera med primörerna och servera gärna med kokt potatis och eventuellt lite majonnäs.

Relaterade inlägg:

  1. Primörer à la Polonaise (4 portioner) (19.4)
  2. Fruktspett med kall citronsås (17.5)
  3. Strimlad biff med bambuskott (10.3)
  4. Sesamstekt lax med mangochutneysås (10)
  5. Lingon & Chipotle-filégryta (8.7)