VARMRÄTT /
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
– Det här är en lätt pastarätt som passar utmärkt på sommarbuffén eller till picknicken. Den går att äta som den är men går lika bra att kombinera med grillat. För att göra den lite matigare har jag valt att använda mig av tortellini med prosciutto och som en sista touch ska pastarätten toppas med den goda melondressingen som ger den en söt, syrlig karaktär, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
4 portioner
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
250 g Barilla Tortellini Prosciutto Crudo
250 g mozzarella
200 g körsbärstomater, delade i kvartar
1 nätmelon
10–15 blad basilika
2 krm salt
2 krm svartpeppar
3 msk olivolja
Dressing:
½ citron, saften
3 msk olivolja
1 nypa flingsalt
Gör så här:
Koka tortellinin och kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten. Riv mozzarellan i 2×2 cm stora bitar. Dela melonen, kärna ur och kula med hjälp av en tesked ut det mest av köttet. Spara resterna till dressingen. Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
Dressing:
Ta resterna av melonen och skrapa bort resterande fruktkött. Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja. Mixa med stavmixer. Lägg i lite av salsan i salladen och vänd runt. Servera resten vid sidan. Garnera salladen med basilikablad.
Tips! Servera med en helgrillad biff och grillade zucchini- och aubergineskivor!
Relaterade inlägg:
- Insalata con spinaci e gorgonzola (18.1)
- Tortellinirecept (13.2)
- Baileys-snittar á la Markus Aujalay (10.9)
- Filodegsrullar fyllda med Quorn Färs (8)
- Involtini al pesto (7)