FÖRRÄTT /
4 portioner
1 burk Campbell’s Hummersoppa
3 dl Vispgrädde
4 st Ägg
1 liten Gul lök
1 st Morot
200 g Crabsticks
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar
1 krm Paprikapulver
Sås
1 liten Gul lök
2 dl Vatten
1 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl Crème fraiche
1 msk Pressad citron
1 krm Salt
1 krm Cayennepeppar
Dill till dekoration
- Smöra portionsformar (eller små kaffekoppar) och kläd kanterna med lite dill.
• Vispa ihop hummersoppa, grädde och ägg.
• Hacka crabsticks i mindre bitar och blanda ner i soppan.
• Finhacka lök och morot och fräs lätt i stekpanna, blanda ner crabsticksröran.
• Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
• Fyll formarna med blandningen.
• Grädda i vattenbad i ugn 175º cirka 30 minuter. Låt svalna någon minut.
• Skär längs kanterna i formarna och vänd upp dem på fat, alternativt servera dem som de är i portionsformarna. - Finhacka löken och fräs den gyllenbrun.
• Slå över vatten och fond. Låt vätskan koka ner lite.
• Tillsätt crème fraiche, citronsaft och till sist kryddorna.
• Servera såsen till hummerpatén.
Relaterade inlägg:
- Quorn Korv (11.3)
- Grindaröra (10.9)
- Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (10.1)
- Quorn Filéer i krämig sås med smak av saffran (10.1)
- Lingon & Chipotle-filégryta (9.8)