VARMRÄTT /
En wok är alltid enkelt och fräscht. Med salami från CharkuLätt blir det både nyttigt och gott!
Ingredienser
200 g Äggnudlar – kokta och sköljda i kallt vatten.
500g Charkulätts Honungssalami
2 msk Druvkärneolja
1 tsk Sesamolja
1 st En liten zucchini skäres i centimeterbreda halmånar
1 st Grön paprika tärnas
8 st Grön sparris skivas i 3-4 cm stavar
2 hg Shitakesvamp – större svampar skivas
8 st Salladslökar skivas i 3-4 cm stavar
2 dl Kalamataoliver
2 st Rödlökar, skurna i klyftor
16 st Stavar av slanggurka centimeter breda en dm långa.
1 tsk Sesamfrön
1 tsk Torkad röd chili (mer eller mindra efter smak)
2 msk Kycklingbuljong (på flaska)
4 msk Japansk soja
2 tsk Sambal oelek
2 msk Vinäger
3 krm Grön tabasco
1/2 msk Riven ingefära
Tillsätt salt och nymald peppar.
Om du inte har någon wokpanna kan du använda en stekpanna (helst i teflon eller motsvarande) med lite högre kanter.
Tillagning
– Hetta upp vattnet till nudlarna.
– Skär under tiden upp honungssalamin och grönsakerna enligt ovan.
– Koka nudlarna några minuter tills de är klara, låt dem gärna ha lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten i ett durkslag.
– Rör ner lite olja så de inte klibbar.
– Hetta upp woken eller teflonpannan. Häll i oljorna, chilin, sesamfröna, rödlöken, sparrisen och woka dem i 3-4 minuter. Inget skall ligga stilla utan slå eller rör med jämna mellanrum när du wokar.
Lägg i resten av grönsakerna, ingefäran och salamin och woka i ytterliggare 3-4 minuter. Häll i nudlarna och resten av ingredienserna och woka tills allt är varmt.
Klart att servera!
Relaterade inlägg:
- Mrs Cheng’s Kycklingwok (10.7)
- Halstrad lax med asiatisk sallad (6.9)
- Kryddstark Quornwok med fullkornsnudlar (6.7)
- Dry Martini (6.2)
- Tasty Nuggets-recept (6.2)