Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Het shitake- och oliv-wok med honungssalami

VARMRÄTT /

En wok är alltid enkelt och fräscht. Med salami från CharkuLätt blir det både nyttigt och gott!

Ingredienser
200 g       Äggnudlar – kokta och sköljda i kallt vatten.
500g       Charkulätts Honungssalami
2 msk      Druvkärneolja
1 tsk        Sesamolja
1 st        En liten zucchini skäres i centimeterbreda halmånar
1 st        Grön paprika tärnas
8 st         Grön sparris skivas i 3-4 cm stavar
2 hg      Shitakesvamp – större svampar skivas
8 st        Salladslökar skivas i 3-4 cm stavar
2 dl         Kalamataoliver
2 st        Rödlökar, skurna i klyftor
16 st        Stavar av slanggurka centimeter breda en dm långa.

1 tsk        Sesamfrön
1 tsk     Torkad röd chili (mer eller mindra efter smak)
2 msk   Kycklingbuljong  (på flaska)
4 msk   Japansk soja
2 tsk        Sambal oelek
2 msk       Vinäger
3 krm       Grön tabasco
1/2 msk Riven ingefära

Tillsätt salt och nymald peppar.

Om du inte har någon wokpanna kan du använda en stekpanna (helst i teflon eller motsvarande) med lite högre kanter.

Tillagning
–    Hetta upp vattnet till nudlarna.
–    Skär under tiden upp honungssalamin och grönsakerna enligt ovan.
–    Koka nudlarna några minuter tills de är klara, låt dem gärna ha lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten i ett durkslag.
–    Rör ner lite olja så de inte klibbar.
–    Hetta upp woken eller teflonpannan. Häll i oljorna, chilin, sesamfröna, rödlöken, sparrisen och woka dem i 3-4 minuter. Inget skall ligga stilla utan slå eller rör med jämna mellanrum när du wokar.

Lägg i resten av grönsakerna, ingefäran och salamin och woka i ytterliggare 3-4 minuter. Häll i nudlarna och resten av ingredienserna och woka tills allt är varmt.

Klart att servera!

Relaterade inlägg:

  1. Mrs Cheng’s Kycklingwok (10.7)
  2. Halstrad lax med asiatisk sallad (6.9)
  3. Kryddstark Quornwok med fullkornsnudlar (6.7)
  4. Dry Martini (6.2)
  5. Tasty Nuggets-recept (6.2)