Ingredienser för 4 personer
500 g benfri laxfilé
1 pkt äggnudlar
1 st morot
1 huvud paksoi eller kinakål
4 st knipplökar
8 st championer
1 st lime
1 bit ingefära
1/2-1 st chilifrukt
1-2 msk sesamolja
salt
soya
Skär laxen i 4 lika stora bitar. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Skölj och strimla grönsakerna och svampen. Skala mangon och skär den i bitar.
Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna. Tillsätt rivet skal från lime, finhackad ingefära, finhackad chilifrukt och mangobitarna. Blanda ner nudlarna och låt allt bli varmt.
Stek laxen i olja i en stekpanna cirka 3 minuter på vardera sida. Salta.
Servera den halstrade laxen med nudelsalladen och ringla lite soya över.
Relaterade inlägg:
- Dole – färdigskuren sallad (17.5)
- Asiatisk wok (17.3)
- Königsmosel – traditionellt vardagsvin till modern asiatisk mat (15.4)
- Nu lanserar Dole en ny färdigskuren sallad – Dole Mexican (15.1)
- Het shitake- och oliv-wok med honungssalami (10.9)