FÖRRÄTT /
4 portioner
100 g Varmrökt lax
60 g Röda äpplen
4 tsk Majonnäs
Dill
Peppar
Citron
Flingsalt
Finhacka äpplena utan skal och laxen. Blanda lax, äpplen och majonnäs i en bunke, tillsätt dill, peppar och lite salt. Rulla ihop en liten klump och lägg på grindalimpa servera med citronklyfta och flingsalt. Pressa rikligt med citron och strö över en nypa flingsalt.
I denna rätt så finner framförallt den varmrökta laxen Taliskers torvrökta malt och sötma varandra, vilket också harmoniserar väl med äpplena.
Relaterade inlägg:
- Whiskeygravad lax från Vånö (9.6)
- Potatissallad med vitkål och örter (7.2)
- Lax med hummersås (7.1)
- Hummerpaté med skaldjurssås (6.9)
- Insalata di Tortellini con prosciutto e salsa di melone (6.9)