Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Grillad Quornfilé med bön- & bulgursallad samt limeyoghurt

VEGETARISKT /

Till 4 personer:

4     Quornfiléer
2 dl    bulgur
1 l    vatten
½ msk    malen ingefära
½ msk    gul curry
2 tsk    gurkmeja
2 tsk    nymalen svartpeppar
1 ask    jungfrusallad
1 dl    kokta kikärtor
1 dl    kokta svarta bönor
½ dl    olivolja
2 dl    turkisk yoghurt
1 msk    flytande honung
1 msk     limejuice

Salt och nymalen svartpeppar efter smak

Grilla filéerna med lite olja i en het grillpanna, alternativt på utomhusgrillen, salta och peppra efter smak. Värm filéerna i ugnen på 220°C i ca 5 minuter innan servering för mer färg.
Koka upp vattnet med ingefära, curry, gurkmeja, peppar och salt.
Tillsätt bulgur och koka enligt anvisning, häll av och låt svalna.
Blanda bulguren med jungfrusallad, kikärtor, bönor och olivolja innan servering.
Rör ihop yoghurt med honung och lime, smaksätt med salt och peppar.

Relaterade inlägg:

  1. Grillad entrecôte
  2. Quorn Chili Texas style
  3. Romansallad med kryddstekta Quornbitar, roquefortost, ägg och avokado
  4. Glaserade Quornfiléer med ugnsrostade grönsaker
  5. Pepparrotshummus