Till 4 personer:
4 Quornfiléer
2 dl bulgur
1 l vatten
½ msk malen ingefära
½ msk gul curry
2 tsk gurkmeja
2 tsk nymalen svartpeppar
1 ask jungfrusallad
1 dl kokta kikärtor
1 dl kokta svarta bönor
½ dl olivolja
2 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung
1 msk limejuice
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Grilla filéerna med lite olja i en het grillpanna, alternativt på utomhusgrillen, salta och peppra efter smak. Värm filéerna i ugnen på 220°C i ca 5 minuter innan servering för mer färg.
Koka upp vattnet med ingefära, curry, gurkmeja, peppar och salt.
Tillsätt bulgur och koka enligt anvisning, häll av och låt svalna.
Blanda bulguren med jungfrusallad, kikärtor, bönor och olivolja innan servering.
Rör ihop yoghurt med honung och lime, smaksätt med salt och peppar.
Relaterade inlägg:
- Grillad entrecôte
- Quorn Chili Texas style
- Romansallad med kryddstekta Quornbitar, roquefortost, ägg och avokado
- Glaserade Quornfiléer med ugnsrostade grönsaker
- Pepparrotshummus