Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fusilli med broccolisås, kyckling och bacon

VARMRÄTT /

Visste ni att det är den internationella pastadagen den 25 oktober?

För att fira detta kommer vi att från och med idag och sex dagar framöver att ha en nedräkning till pastadagen och förse er med klassiska italienska maträtter som är lätta att laga och fulla av smak.

Vi rekommenderar att ni inleder festligheterna med Fusilli med broccoli, kyckling och sidfläsk, en god och fräsch pastarätt full med c-vitaminer – perfekt för tisdagkvällen!

4 portioner

Ingredienser:
400 g Barilla Fusilli
1 broccolihuvud
50 g bacon
2  grillade kycklinglår
150 g Barilla Pesto alla Genovese
2 kvistar färsk basilika
salt
peppar

Gör så här:
Börja med att koka broccolihuvudet och koka upp vatten till pastan i en annan kastrull. Strimla bacon under tiden och stek det knaprigt. Ta upp bitarna och låt dem vila på en bit hushållspapper. Ta bort köttet från kycklinglåren och skär det i mindre bitar. Ta upp broccolin när den blivit mjuk, skär bort stjälken och spara några buketter till garnering. Mixa broccoli med pestosås i en matberedare, smaka av med salt, peppar och basilika. Koka Fusillin enligt anvisningarna på paketet och blanda pastan med den mixade såsen. Toppa med kycklingbitarna, bacon och några broccolibuketter.

Relaterade inlägg:

  1. Fusilli Cozze e Tonno (14.6)
  2. Tortiglioni med kyckling och paprika (13.7)
  3. Kyckling med Lingon & Chipotle-yoghurt (13.6)
  4. Matig macka med Lingon & Chipotle-kyckling (12.5)
  5. Örtsås (7.9)