VARMRÄTT /
Frittata di pasta con gli zoccoli
– Det här är en gammal rätt som lagats av min familj i minst fyra generationer. En frittata är en italiensk omelett och den här pastarätten är ett perfekt sätt att använda överbliven pasta för att utnyttja alla råvaror så mycket som möjligt. Förstek pancettan innan den vänds ner i pastablandningen för att ge den en mer matig och krispig smak. Det här är även en rätt som passar utmärkt att servera på buffébordet, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Spaghetti
400 g pancetta eller rökt sidfläsk skuret i bitar 2×1 cm stora bitar
1 msk olivolja
¼ zucchini skuren i halvcentimeter tjocka halvmånar
6 ägg
Svartpeppar
Salt
Garnityr:
100 g ruccola
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, cirka 7 minuter. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av. Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra. Vispa äggen med svartpeppar. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan. Häll på äggen och salta. Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan. Stek även den sidan gyllenbrun. Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.
Relaterade inlägg:
- Marulk i Pancetta med kapris– och pinjenötsdressing (21.1)
- Pasta Gnocchi al Granchio (15.5)
- Veckans pasta (14.9)
- Om Pasta (13.4)
- Pasta med fyra ostar (13.1)