Ingredienser
200 g Quorn Färs
12 filodegsark till 4 rullar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, fint hackade
½
purjolök, delad och tunt skuren
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
350 g potatis, cirka 4 stycken
1 msk smör
1 tsk salt
150 g riven västerbottenost
2 msk olivolja
50 g machésallad
1 granatäpple, kärnorna
20 st kaprisäpplen, delad utan stjälk
1 rött äpple
1 salladslök, skuren i ringar
2 msk olivolja
½
citron, juice
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna, fräs vitlök och purjolök mjuka. Tillsätt Quorn Färsen och stek den under omrörning i fem minuter, häll på äppelcidervinäger, salt och sambal oelek.
Rör runt och ta bort pannan från värmen.
Mosa potatis och rör runt med smör och salt. Låt filodegsarken ligga i 3 lager och dela ett ark i fyra delar i fyrkanter.
Gör fyra rullar. Lägg lite potatis, Quorn Färs och ost i filodegen. Rulla upp och vik in kanterna till en stadig rulle, lägg på en plåt täck av bakplåtspapper. Pensla med olivolja och låt därefter filodegsrullarna stå i ugnen i 15 minuter tills de blir gyllene.
Blanda granatäppelkärnor, kaprisäpplen, det röda äpplet, salladslök, olivolja och citronjuice i en bunke, salta och peppra. Rör runt.
Dela filodegsrullen på snedden i två delar och servera med den rödgröna granatsalladen.
Relaterade inlägg:
- Fullkornspaj med Quorn Bitar
- BBQ-marinerade Quorn Filéer
- Quorn Burritos
- Niclas Wahlgrens thailändska nudelwok med Quorn Strimlor
- Quorn Filéer och zucchini på spett i citron- och dijonmarinad