VARMRÄTT /
Under våren ska man passa på att njuta av färska primörer, eftersom det är säsong och de endast finns under våren. Nedan finns ett middagstips på en lätt, fräsch, klassisk och vårlik rätt baserad på späda primörer.
500 gr Haricorts Verts
400 gr Vårlök eller 2 medelstora, milda gula lökar
400 gr Sockerärtor
400 gr Späda, små morötter
4 msk smör
1 1/2 tsk salt
1,5 dl rivet franskbröd
3 msk finhackad persilja
Sjud grönsakerna nätt och jämnt mjuka i lätt saltat vatten. Ta upp dem och lägg åt sidan. Bryn smöret lätt i en stekpanna, lägg i det rivna franskbrödet och persiljan. Vänd ner grönsakerna i blandningen och servera omedelbart.
Denna rätt passar lika bra som ensamrätt eller som tillbehör till lamm, kyckling eller kokt lax.
Relaterade inlägg:
- Bourgogne Chardonnay 2000 perfekt till vårens primörer (27.2)
- Kall, kokt lax (4 portioner.) (22.1)
- Hirspaella (5.7)
- Frittata med pasta och pancetta (5.7)
- Marulk i Pancetta med kapris– och pinjenötsdressing (5.4)