VARMRÄTT /
Tostadosen domineras av en nötig smak som kommer från rostningsmetoden av vitlöken och passar bra till den fruktiga salsans sötma.
Potatistostados 4 pers
• 4 potatisar
• 2 msk créme fraiche
• 2 vitlöksklyftor
• 1 msk olivolja
• salt och peppar
• 2 tortillas
• 1 msk smör
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Skala vitlöken och lägg på en plåt med olivoljan, rosta i ugn 200 grader C tills vitlöken fått en gyllenbrun färg. Mosa vitlöken tillsammans med olivoljan. ”Stampa”/krossa potatisen grovt med en träslev. Vänd ner vitlöksoljan, créme fraichen, salt och nymalen vitpeppar i potatisen.
Stansa ut 8 runda plattor av tortillas. Använd en platta som botten och fyll med potatisstampet, lägg en tortilla som lock och pressa till. Upprepa tre gånger. Smält smöret i en stekpanna, bryn de fyra puckarna på båda sidorna tills de får en gyllenbrun färg och blivit lite knapriga.
Rostad majs- & mangosalsa 4 pers
• 1 majskolv
• 1/2 mango
• 1 ancho
• 1 gul lök
• 1 knippe bladpersilja
• 1 lime (saften)
• 2 msk olivolja
• 1 msk honung
• salt
Koka majskolven i saltat vatten cirka 20 min. Skär av majskornen från kolven och rosta i het panna tills den får en gyllenbrun färg. Tärna mangon i fina tärningar. Koka upp anchon i lite vatten och låt dra i ca 30 min. Lyft upp anchon, ta bort kärnhuset och finhacka. Finhacka löken och strimla persiljan. Blanda alla ingredienser. Rör ut lime, olivolja och honung och tillsätt i den torra blandningen, smaka av med salt.
Relaterade inlägg:
- Rostad sötpotatissoppa med parmachips (26.9)
- Tacotubes med barbequestekt Quorn, rostad paprika och getost (22.7)
- Kycklingsallad med mangosalsa (20.5)
- Tortilla – spansk omelett (2 port) (9.3)
- Quorn Burritos (8.5)