Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa

VARMRÄTT /

Tostadosen domineras av en nötig smak som kommer från rostningsmetoden av vitlöken och passar bra till den fruktiga salsans sötma.

Potatistostados 4 pers
•    4 potatisar
•    2 msk créme fraiche
•    2 vitlöksklyftor
•    1 msk olivolja
•    salt och peppar
•    2 tortillas
•    1 msk smör

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Skala vitlöken och lägg på en plåt med olivoljan, rosta i ugn 200 grader C tills vitlöken fått en gyllenbrun färg. Mosa vitlöken tillsammans med olivoljan. ”Stampa”/krossa potatisen grovt med en träslev. Vänd ner vitlöksoljan, créme fraichen, salt och nymalen vitpeppar i potatisen.

Stansa ut 8 runda plattor av tortillas. Använd en platta som botten och fyll med potatisstampet, lägg en tortilla som lock och pressa till. Upprepa tre gånger. Smält smöret i en stekpanna, bryn de fyra puckarna på båda sidorna tills de får en gyllenbrun färg och blivit lite knapriga.

Rostad majs- & mangosalsa 4 pers
•    1 majskolv
•    1/2 mango
•    1 ancho
•    1 gul lök
•    1 knippe bladpersilja
•    1 lime (saften)
•    2 msk olivolja
•    1 msk honung
•    salt

Koka majskolven i saltat vatten cirka 20 min. Skär av majskornen från kolven och rosta i het panna tills den får en gyllenbrun färg. Tärna mangon i fina tärningar. Koka upp anchon i lite vatten och låt dra i ca 30 min. Lyft upp anchon, ta bort kärnhuset och finhacka. Finhacka löken och strimla persiljan. Blanda alla ingredienser. Rör ut lime, olivolja och honung och tillsätt i den torra blandningen, smaka av med salt.

Relaterade inlägg:

  1. Rostad sötpotatissoppa med parmachips (26.9)
  2. Tacotubes med barbequestekt Quorn, rostad paprika och getost (22.7)
  3. Kycklingsallad med mangosalsa (20.5)
  4. Tortilla – spansk omelett (2 port) (9.3)
  5. Quorn Burritos (8.5)