Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Hummerpaté med skaldjurssås

FÖRRÄTT /

4 portioner

1 burk Campbell’s Hummersoppa
3 dl Vispgrädde
4 st Ägg
1 liten Gul lök
1 st Morot
200 g Crabsticks
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar
1 krm Paprikapulver

Sås
1 liten Gul lök
2 dl Vatten
1 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl Crème fraiche
1 msk Pressad citron
1 krm Salt
1 krm Cayennepeppar
Dill till dekoration

  • Smöra portionsformar (eller små kaffekoppar) och kläd kanterna med lite dill.
    • Vispa ihop hummersoppa, grädde och ägg.
    • Hacka crabsticks i mindre bitar och blanda ner i soppan.
    • Finhacka lök och morot och fräs lätt i stekpanna, blanda ner crabsticksröran.
    • Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
    • Fyll formarna med blandningen.
    • Grädda i vattenbad i ugn 175º cirka 30 minuter. Låt svalna någon minut.
    • Skär längs kanterna i formarna och vänd upp dem på fat, alternativt servera dem som de är i portionsformarna.
  • Finhacka löken och fräs den gyllenbrun.
    • Slå över vatten och fond. Låt vätskan koka ner lite.
    • Tillsätt crème fraiche, citronsaft och till sist kryddorna.
    • Servera såsen till hummerpatén.

Relaterade inlägg:

  1. Quorn Korv (11.3)
  2. Grindaröra (10.9)
  3. Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (10.1)
  4. Quorn Filéer i krämig sås med smak av saffran (10.1)
  5. Lingon & Chipotle-filégryta (9.8)