FÖRRÄTT /
Potatissallad med vitkål och örter
Från kapitlet Dill (Niklas Smaker)
En schyst sallad att servera till en grillad köttbit i kvällssolen.
4 Portioner
1 kg färskpotatis
1/2 vitkålshuvud
2 dl blandade färska örter, t ex persilja,
Dill, körvel och timjan
Några salladsblad, t ex isbergssallad
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
2 1/2 msk balsamvinäger
1 msk kapris
1 dl yoghurt
Salt och peppar
Gör så här
Koka potatisen och lägg den i en stor skål. Riv vitkål grovt på rivjärn och blanda den med potatisen. Grovhacka örterna och rör ner även dessa tillsammans med hackade salladsblad. Strimla löken och lägg den i en skål. Häll över olivolja, balsamvinäger, kapris, yoghurt och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över potatisen, vitkål, sallad och örter och blanda ihop.
Relaterade inlägg:
- Paul Svenssons kräft- och potatissallad (17.4)
- Pepparrotshummus (10.3)
- Grillad Quornfilé med bön- & bulgursallad samt limeyoghurt (10.3)
- Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (9.7)
- Tortilla – spansk omelett (2 port) (9.2)