VARMRÄTT /
- huvudrätt: 6 portioner
• gasol: direkt/medelvärme
• brikett: direkt
• förbereda: 25 minuter
• grilltid: 10 minuter
Fyllningen till dessa läckra svampar är en sorts fattigmanspesto gjord på vitlök, basilika, olja och brödsmulor som gör sig fantastiskt bra ihop med svamparna med härligt tuggmotstånd och den krämiga camemberten. Välj svampar med stora hattar så att allt det goda får plats.
2 stora vitlöksklyftor, krossade
25 g färsk basilika
4 msk extra jungfruolja
65 g färska vita brödsmulor
salt
nymald svartpeppar
6 mycket stora ängschampinjoner eller portabellasvampar (med en diameter på 12,5 cm)
1 bifftomat
200 g camembert
olja att pensla med
rucola- och parmesansallad, till serveringen
- Blanda den krossade vitlöken och basilikan i en matberedare till en smet (tillsätt vid behov lite av oljan till hjälp). Tillsätt resten av oljan och mixa mycket väl. Tillsätt 50 g av brödsmulorna, salta och peppra och ställ åt sidan.
- Ta bort foten på varje svamp och kasta den. Skär bifftomaten i sex skivor. Lägg en tomatskiva i varje svamp, salta och peppra lätt. Fördela basilika-, vitlöks- och brödblandningen jämnt mellan varje svamp. Skär camemberten i skivor som passar över svamparna. Strö över resten av brödsmulorna (15 g).
- Grilla svamparna över direkt medelvärme i 8–10 minuter tills de känns mjuka när man sticker en knivspets i dem.
- Servera med rucola- och parmesansallad.
Relaterade inlägg:
- Moules marinières med basilika och tomater (22.2)
- Fläskfilé- och chorizospett med myntakryddade bondbönor (7.6)
- Kryddstark Quornwok med fullkornsnudlar (6.3)
- Kycklingfiléer med tahini, auberginer och getost (6.2)
- Quorn Filéer á la Provencale (6.1)