Ingredienser:
– 3 dl matlagningsgrädde
– ½ dl Dansukker Gelésocker Multi
– 2 kanelstänger
Gelé
– 1 ½ dl äpplejuice
– ¾ dl Dansukker Gelésocker Multi
Äppleklyftor
– 2 äpplen
– 1–2 msk smör eller margarin
– 2 msk Dansukker Råsocker Strö Gör så här:
Koka upp grädden och kanelen och sjud i 2 minuter. Ta bort kanelen. Lägg i gelésockret och koka i 30 sekunder Häll upp i fyra portionsglas. Ställ i kylskåp.
Koka upp juice och gelésocker. Låt svalna något. Fördela gelén över den stelnade pannacottan. Ställ i kylskåp tills de skall ätas.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem knappt mjuka i matfett och råsocker. Fördela dem på fyra assietter. Ställ pannacottaglasen vid sidan om. Servera direkt medan äppleklyftorna fortfarande är ljumna
Relaterade inlägg:
- Snabbt och enkelt – gör egen sylt på några minuter (12.1)
- Plommonmarmelad (10.1)
- Sommarsmak på burk (8.9)
- Jordgubbar och glass (8.4)
- Om Socker (8.3)