Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Grindaröra

FÖRRÄTT /

4 portioner

100 g Varmrökt lax
60 g Röda äpplen
4 tsk Majonnäs
Dill
Peppar
Citron
Flingsalt

Finhacka äpplena utan skal och laxen. Blanda lax, äpplen och majonnäs i en bunke, tillsätt dill, peppar och lite salt. Rulla ihop en liten klump och lägg på grindalimpa servera med citronklyfta och flingsalt. Pressa rikligt med citron och strö över en nypa flingsalt.

I denna rätt så finner framförallt den varmrökta laxen Taliskers torvrökta malt och sötma varandra, vilket också harmoniserar väl med äpplena.

Relaterade inlägg:

  1. Whiskeygravad lax från Vånö (9.6)
  2. Potatissallad med vitkål och örter (7.2)
  3. Lax med hummersås (7.1)
  4. Hummerpaté med skaldjurssås (6.9)
  5. Insalata di Tortellini con prosciutto e salsa di melone (6.9)