FÖRRÄTT /
Ingredienser
4 port
3/4 kg färska rödbetor
2 apelsiner
1/2 dl valnötter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
färsk mynta
Sås:
2 dl ekologisk gräddfil
1 tsk mald ingefära
1 krm salt
Gör så här
Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20 – 40 min. Spola i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i klyftor och låt dem svalna.
Skala apelsinerna och filea. Blanda rödbetor, apelsin och valnötter. Smaksätt med salt, peppar och mynta. Smaksätt gräddfilen med ingefära och salt. Ringla en del av såsen över salladen och servera resten till.
Relaterade inlägg:
- Grillade rödbetor (15)
- Julbröd (14.9)
- Grillad Quornfilé med bön- & bulgursallad samt limeyoghurt (7.6)
- Baileys-snittar á la Markus Aujalay (6.3)
- Romansallad med kryddstekta Quornbitar, roquefortost, ägg och avokado (6)