VARMRÄTT /
Fusilli med musslor och tonfisk
– Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder sig mindre av gräddsåser, mer tomatsåser och mycket fisk och skaldjur. Det är en bra vårrätt som är fettsnål eftersom den är baserad på olja. Till den här såsen bör man använda Fusilli som gör att såsen samlas i skruvarna på pastan. Personligen rekommenderar jag att använda tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk. Det är även viktigt att endast äta de blåmusslor som öppnat sig, släng dem som inte gjort det, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
4 portioner
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Fusilli
½ dl olivolja
3 vitlöksklyftor
2 peperoncini
420 g tonfisk i olja
1,5 msk tomatpuré
1,5 dl torrt vitt vin
500 g färska blåmusslor, rensade
1,5 msk fiskfond
400 g Barilla Arrabbiatasås
200 g körsbärstomater på burk
Garnering:
Grovhackad bladpersilja
Gör så här:
Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i hela vitlöksklyftor och peperoncini. Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, Arrabbiatasås, musslor och körbärstomater. Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i cirka 5–10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dem. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.
Relaterade inlägg:
- Fusilli med broccolisås, kyckling och bacon (14.5)
- Fullkornsfusilli med svamp (6.6)
- Rigatoni alla Pizzaiola (5.6)
- Bavette alla Puttanesca (5.6)
- Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp (5.3)