VARMRÄTT /
Cornetti med zucchini, palsternacka och aubergine
– Det här är ett helt vegetariskt pastarecept som har sitt ursprung i centrala Italien och ofta kallas för Grönsakshandlarens pasta. Jag har valt att använda mig av fullkornspasta som ger en god smak och passar utmärkt som grund inför träningen. Det som är speciellt med denna rätt är att jag kokar remsor av morötter, palsternacka och aubergine i några minuter tillsammans med pastan, vilket frigör grönsakernas goda smak och ger såsen en extra touch, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
– 400 g Barilla Cornetti Integrale
– 2 morötter
– 100 g palsternacka
– 100 g zucchini
– 1 aubergine, skuren i kuber
– 1 dl olivolja
– ½ gul lök, hackad
– 1 klyfta vitlök, finhackad
– 2 krm chili, torkad och smulad
– 1 dl vatten från pastakoket
– 2 krm salt
Gör så här:
Skala morötterna och palsternackan. Hyvla morötterna, palsternackan och zucchinin i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Värm olivoljan på medelvärme i en kastrull. Lägg i aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda sidor. Auberginen suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att hälla på för mycket olja! Koka pastan enligt anvisningar på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morötter, palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran. Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.
Relaterade inlägg:
- Kikärtssoppa med Cornetti (23.4)
- Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter (8.8)
- Penne Rigate alla Tiresia (8.7)
- Frittata med pasta och pancetta (7.9)
- Smördegsinbakad kantarell och fläskfilé (7.8)