Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Rigatoni alla Pizzaiola

VARMRÄTT /

Rigatoni med lövbiff och oregano

– Det här är Pizzabagarens pasta och är en gammal rätt som kommer från Neapel som min farmor lärt mig. Det är ursprungligen en varmrätt där lövbiffen serveras med andra tillbehör, som jag gjort om till en pastasås eftersom den passar så bra ihop med just pasta. Det är en relativt krämig sås, trots att den inte innehåller grädde, vilket gör att den passar utmärkt att kombinera med Rigatoni där rören kan fyllas av den goda såsen, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner
Tid: 20 minuter

Ingredienser:

400 g Barilla Rigatoni
400 g lövbiff, skuren i 2×5 cm stora bitar
400 g körsbärstomater på burk
2 klyftor vitlök, tunt skuren
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 krm salt
2 msk olivolja

Gör så här:

Värm olivolja i en stekpanna, lägg i biffen och salta. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, cirka 1-2 minuter per sida. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll på tomater, tomatpuré och oregano i stekpannan tillsammans med biffen. Krossa sönder tomaterna i pannan. Koka ihop på hög värme, cirka 4 minuter. Salta. Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar. Blanda ihop sås och pasta och servera genast!

Tips! Toppa gärna med lite färsk oregano!

Relaterade inlägg:

  1. Rigatoni med salsiccia och pecorinoost (20.2)
  2. Lanserar Rigatoni i samband med Summer Collection (19.6)
  3. Rigatoni Quattro Formaggi (19.2)
  4. Bavette alla Puttanesca (16.7)
  5. Penne Rigate alla Tiresia (15.7)