Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Insalata con spinaci e gorgonzola

VARMRÄTT /

Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola

– Det här är en egenkomponerad pastarätt som passar utmärkt på sommaren. Det är ett bra exempel på en pastarätt som man kan servera på en buffé eller som en fräsch sommarlunch. Äpple och honung ger rätten en fin sötma, osten ger en krämig och salt karaktär, vilket kompletteras på ett fint sätt av den syrliga balsamvinägern. Till den här rätten har jag valt att använda mig av Farfalle, vilket är en pasta som passar utmärkt till just sallader, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner
Tid: 20 minuter

Ingredienser:

400 g Barilla Farfalle
150 g valnötter
100 g bladspenat
100 g babyspenat
1 grönt äpple, delat på hälften, urkärnat
150 g gorgonzola riven i bitar
2 krm salt
1 dl flytande honung
1 msk balsamvinäger alt balsamvinägercrème

Garnityr:

50 g gorgonzola
20 g valnötter
1 msk flytande honung
1 tsk balsamvinäger

Gör så här:

Rosta valnötterna på medelvärme i en stekpanna utan stekfett. Smula sönder nötterna något och salta. Skölj spenaten och riv de största bitarna. Skiva äpplet tunt. Häll på balsamvinäger över äpplet och låt dra. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen. Blanda pasta, spenat, valnötter och äpple i en stor skål, häll på honung. Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.

Relaterade inlägg:

  1. Cannelloni con Ricotta e Spinaci (17.1)
  2. Insalata di Tortellini con prosciutto e salsa di melone (16.3)
  3. Penne Rigate alla Tiresia (7.9)
  4. Quorn Gulasch (7.3)
  5. Farfalle Integrale Ciccia e Noci (6.6)