MAT /
Möt moroten – det nordiska kökets mest färgstarka aktör! Njut av sex varianter vid Skebo herrgårds morotsweekend den sista helgen i januari. Morotsdoktor Lars Kjellenberg bjuder på provsmakning och morotsvetenskaplig inspiration med föredraget ”En försmak av morot”. Temat kulminerar på kvällen på Skebo Herrgårds prisbelönta gourmékök presenterar en sexrätters avsmakningsmeny där morotssorternas spännande karaktärer matchas mot herrgårdens eget ekologiska kött och vilt från de egna markerna.
En morot är inte bara en morot. Olika morotssorter och odlingsmetoder ger stora skillnader när det gäller både näring, smak och upplevelse.
Lars Kjellenberg, doktorand med ämnet ”Den biodynamiska moroten”, låter oss få smaka, dofta och njuta av denna matjords lanterna på nya spännande sätt. Under provsmakningen kommer ni att få prova både rå och kokt morot samt juice på morot.
I en hel serie temahelger lyfter Skebo Herrgård fram lokala ekologiska råvaror och visar upp dem med brilliant modern matlagningskonst.
Relaterade inlägg:
- Senap för alla smaker
- Naturlig och smakrik favorit växer sig större
- Quorn Korv
- Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen
- Glassjättarna får konkurrens av svenska uppstickaren Pipersglace