Till 4 personer:
2 huvuden romansallad
2 msk vitvinsvinäger
2 msk fransk senap
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ dl olivolja
1 dl rapsolja
1 pkt Quornbitar
1 msk Roasted Garlic & Pepper-krydda
160 g Roquefortost
4 ägg
2 avokado
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Rapsolja till stekning
Krutonger att toppa med
Plocka bladen och skölj dem rena.
Mixa vinäger med senap, honung, vitlök, olivolja och rapsolja, smaksätt med salt och peppar.
Vänd runt salladen i dressingen precis innan servering.
Stek Quornbitarna på hög värme och krydda rikligt med Roasted Garlic & Pepper-krydda.
Smaksätt bitarna med salt.
Skär osten i fyra bitar.
Koka äggen medium och skala dem. Skär dem på hälften vid servering.
Dela avokadon på hälften och ta bort kärnan, gröp ur med hjälp av en sked.
Toppa eventuellt med krutonger men låt bli om du önskar ett lägre GI-värde.
Relaterade inlägg:
- Tacotubes med barbequestekt Quorn, rostad paprika och getost
- Dressing, marinad och aioli
- Grillad Quornfilé med bön- & bulgursallad samt limeyoghurt
- Tasty Nuggets-recept
- Ingefärskryddad coleslaw