MAT /
3 dl avorioris
1 hackad lök
50 g smör
1 dl vitt vin
6 dl utspädd grönsaksfond
1 dl skurna haricots verts
2 dl broccoli i små buketter
2 dl Allerum® riven
Salt och peppar
Gör så här
Smält smöret i en kastrull, tillsätt riset och löken.
Låt det fräsa utan att ta färg. Slå på det vita vinet och låt det sjuda in.
Tillsätt lite buljong i taget och låt det sjuda in under omrörning.
Risotton ska sjuda utan lock för att få krämig konsistens.
Mot slutet tillsätts grönsakerna som får tillagas i risotton.
Slutligen tillsätt riven Allerum®. Smaka av med salt och peppar.
Servera exempelvis med vitlök- och rosmarinstekt kycklingfilé.
Relaterade inlägg:
- Tortilla – spansk omelett (2 port)
- Mer grönsaker i nya Balanssopporna
- En sötare whisky med tydliga inslag av port
- Glaserade Quornfiléer med ugnsrostade grönsaker
- The Famous Grouse Port Wood Finish